ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

manolis froudakis

Νέα - Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

101η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ της Μ. ΑΣΙΑΣ από το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Τιμήθηκε την Κυριακή στο Ηράκλειο, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση κατάθεση στεφάνων, ομιλία, η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με την συμμετοχή Κλήρου, και παρουσία Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, Περιφέρειας, Δήμου, Αποστράτων Αξιωματικών και Μικρασιατικών συλλόγων, τελέστηκε το πρωί μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων και δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου για το ιστορικό της δραματικής εκείνης περιόδου μίλησε η κ. Χριστίνα Χατζηαδάμ, έφορος Κρήτης στην Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας), που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ευγένιος Βˊ.

Στεφάνια κατέθεσαν  ο Αντιπεριφερειάρχης, οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των κομμάτων, του ΕΚΗ, οι εκπρόσωποι των Αποστράτων, των Εφέδρων Αξιωματικών, των προσφυγικών σωματείων, Μικρασιατικών συλλόγων, Θρακιωτών, Ποντίων, Μακεδόνων. 

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον Σμχο (ΤΜΑ) ε.α. Ιωσήφ Ψυλλάκη ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

17 09 2023 α

17 09 2023 β